آسانسور بیمارستانی ( تخت بر،بیماربر)

اسانسور بیمارستانی

آسانسور بیمارستانی

آسانسورهای بیمارستانی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی برای حمل و نقل و جابه جایی بیماران روی ویلچر و یا در مواقع بحرانی، بیماران روی برانکارد و تخت استفاده می‌شوند. به دلیل بزرگ بودن ابعاد آسانسور تخت‌بر، حمل و نقل بیماران با همراهی پزشک مربوطه و یا پرستاران امکان‌پذیر است که همین امر در مواقع اضطراری برای امنیت جانی بیماران بسیار مهم است.  آسانسور بیمارستانی به آرامی، بی‌صدا و سریع، بدون تکان خوردن کابین، عمل جابه‌جایی بیماران را انجام می‌دهد. اسانسورهای بیمارستانی تجهیزات حمل و نقل پزشکی هستند که در بیمارستان‌ها و سایر مکان های درمانی برای جابجایی بیماران و ابزارهای جراحی استفاده می شوند.

انواع کارکرد آسانسور های بیمارستانی

آسانسورهای بیمارستانی از نظر نحوه عملکرد، به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  • آسانسورهای حمل بیمار و یا وسایل و تجهیزات بیمارستانی:

آسانسورهای حمل بیمار همانطور که از نامشان پیداست، برای جابه جایی تخت برانکارد و یا بیماران روی ویلچر استفاده می‌شوند. ابعاد این اسانسورها بسیار بزرگ است و تا دو برانکارد نیز در آن‌ها جا می‌گیرد و به همین علت دارای قدرت کمتری هستند زیرا وزنی که جا به جا می‌کنند گاها از آسانسورهای معمولی کمتر است. در تولید این آسانسورها باید از قطعات مرغوب استفاده شود به این دلیل که گاهی از این آسانسورها برای جابه‌جایی بیماران بدحال و رساندن آن‌ها به اتاق عمل استفاده می‌شود، به همین خاطر امکان خرابی در این تجهیزات باید نزدیک به صفر باشد.

  • آسانسورهای حمل کارکنان مراکز درمانی و افراد عیادت کننده.

این نوع از آسانسورهای بیمارستانی برای حمل و نقل پرسنل بیمارستان اعم از پزشکان و پرستاران، نیروهای خدمات و همراهان بیمار استفاده می‌شوند. این اسانسورها به علت توانایی حمل تا ۱۰ نفر، باید دارای قدرت بالایی باشند.

ویژگی های آسانسورهای بیمارستانی هیدرولیک

آسانسورهای بیمارستانی هیدرولیک به دلیل کارایی که دارند، از ضریب امنیتی بالایی برخوردار هستند.

به دلیل ظرافت قطعاتی که در آن‌ها به کار رفته شده است، دارای حرکتی بسیار نرم و بدون ضربه و تکان هستند.

حرکت آرام و یکنواختی دارند و در طبقات به آرامی توقف می‌کنند.

احتیاج به وجود موتورخانه در بالا ندارند.

نصبی سریع و آسان دارند و سرویس آسانسور بیمارستانی به راحتی قابل انجام است.

اسانسور تخت بر

نکات مهم در طراحی آسانسور بیمارستانی

در هنگام طراحی آسانسور بیمارستانی یا تخت‌بر باید به نکاتی از جمله قابلیت نظافت آن بسیار توجه داشت. طراحی باید به گونه‌ای باشد که امکان شستشو و نظافت داخل کابین آن به راحتی امکان‌پذیر باشد.

در طراحی آسانسور بیمارستانی باید از استیل ضد زنگ استفاده شود. همچنین به دلیل حالی که معمولا بیمارانی که از آن استفاده می‌کنند دارند، باید از نورهای مخفی استفاده شود تا نور مستقیم به چشم بیمار نتابد و باعث آزار دیدن چشمان بیماران نشود.

از دیگر نکاتی که باید هنگام طراحی آسانسور بیمارستانی در نظر داشت، می‌توان به استفاده از درب عریض برای جا به جایی راحت‌تر بیماران و تجهیزات اشاره کرد. همچنین استفاده از کفپوش‌های ضد لغزش مورد مهم دیگری است که جهت جلوگیری از هر گونه لغزیدگی، حتما باید مد نظر قرار داد. این آسانسورها در ابعاد بزرگ طراحی می‌شوند و تعداد ظرفیت آن ۱۰ نفر به بالاست.

ابعاد آسانسورهای بیمارستانی

حداقل عرض کابین آسانسورهای بیمارستانی ۱۴۰ سانتی متر و حداقل عمق آن ۲۴۰ سانتی متر است.

حداقل عرض درب ۱۳۰ سانتی‌متر و حداقل ارتفاع ۲۱۰ سانتی‌متر است .

صفحه کلید آن باید در فاصله ۴۰ سانتی‌متر از درب ورودی در دو سمت ورودی نصب گردد .

این آسانسورها به گونه‌ای طراحی می‌شوند که در صورت قطع برق به صورت خودکار به کابینی که در تنظیمات تعریف شده است رفته و در آن توقف نمایند.

طراحی باید به گونه‌ای باشد تا عملیات هم‌سطح سازی کف آسانسور با کف طبقه جهت رفت و آمد آسان، انجام گردد.

ابعاد کابین آسانسور های بیمارستانی

بر اساس استاندارهای مشخص شده، آسانسورهای بیمارستانی باید دارای ابعاد مشخص شده‌ای باشند.

طبق این الگوهای استاندارد، حداقل ابعاد داخلی آن شامل ۱۶۰۰ میلی‌متر عرض و ۱۴۰۰ میلی‌متر عمق بوده و نرده‌ها باید در دو طرف و دیوارهای عقب قرار بگیرند. بالابرهای واگن برقی و برانکارد باید حداقل اندازه ۱۴۰۰ میلی‌متر × ۲۴۰۰ میلی‌متر داشته باشند تا واگن‌های تا ۸۰۰ میلیمتر × ۲۳۷۵ میلی‌متر را در خود جا بدهند. این آسانسورها باید توانایی حمل بار مجاز در حدود ۲۵۰۰ کیلوگرم باشند.

عوامل مهم در طراحی و انتخاب آسانسور بیمارستانی

در زمانی که قصد دارید برای بیمارستان یا مرکز درمانی، نصب آسانسور انجام دهید، قبل از طراحی نخست باید عوامل مختلفی را قبل از طراحی آسانسور در نظر بگیرید تا بتوانید بیشترین بهره‌برداری را از آسانسور در آن محیط داشته باشید. تعدادی از این عوامل به شرح زیر می‌باشند:

میزان ارتباط طبقات و بخش‌ها را با هم در نظر بگیرید.

تعداد کارکنان هر طبقه و همچنین ساعات کاری کارمندان(شیفت‌ها) را مد نظر قرار دهید.

تعداد بیماران موجود در هر طبقه و زمان عیادت را مد نظر قرار دهید.

نحوه توزیع غذا در طبقات و همین‌طور زمان‌های نظافت و تخلیه زباله‌ها را در نظر بگیرید.

نکته مهم دیگر ظرفیت پذیرش بیماران بد حال در هر طبقه و نحوه حمل و نقل بیماران و تجهیزات را در نظر داشته باشید.

اسانسور برانکارد بر

قیمت آسانسور های بیمارستانی

آسانسورهای بیمارستانی که با نام‌های آسانسور برانکارد‌بر و آسانسورهای تخت‌بر نیز شناخته می‌شوند، با توجه به محل نصب و شرایطی که قبل از نصب اسانسور باید در نظر گرفت، دارای قیمت‌های مختلفی هستند. برای انتخاب بهترین آسانسور قبل از خرید با متخصصین ما در شرکت آسانسور آرمان مانگ در ارتباط باشید.